Adriana Goilav

ANUL/LOCUL DEBUTULUI:
2010, în cadrul Festivalului de Modă Bucharest Fashion Week

COLECTIA DE DEBUT:
Creation as a Confession

Am absolvit Universitatea de Artă și Design la Cluj-Napoca, specializarea grafică. Am continuat studiile postuniversitare, respectiv master și doctorat, tot în domeniul artă. În timp, creația vestimentară a devenit pentru mine o nouă formă de transpunere artistică și de împlinire în acest sens.

PREZENTARI SUSTINUTE:
2010: Participare cu colecția personală, ”Creation as a Confession”, în cadrul Festivalului de Modă Bucharest Fashion Week, World Trade Center, Bucureşti
2011: Participare cu colecția personală, ”Bărbatul, femeia, copilul”, în cadrul evenimentului de modă Fashion Brunch, hotel Novotel, Bucureşti
2011: Coordonator proiect al Festivalului Studențesc de Modă, Fashion stART , ediţia I. Prezentarea colecţiilor de licență ale celor mai buni studenţi de la specializarea design vestimentar din cadrul ULBS, Sibiu.
2012: Coordonator proiect al Festivalului Studențesc de Modă, Fashion stART, ediţia a II – a, Sibiu
2012: Coordonator proiect colecţie vestimentară colectivă Ultraviolet Light Absorber a studenţilor din anii I şi II, de la specializarea design vestimentar din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Sibiu. Colecţia a fost prezentă în cadrul Festivalului Internaţional de Modă Feeric Fashion Days, Sibiu.
2012: Coordonator proiect colecţie vestimentară colectivă Costumul de zbor a studenţilor din anii II şi III, de la specializarea design vestimentar din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Sibiu. Colecţia a fost prezentă în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar Be Creative, Sibiu.
2013: Coorganizator a celei de a treia ediții a festivalului de modă, studențesc, Fashion stART , în cadrul Festivalului Internațional de Modă Feeric Fashion Days, Sibiu.
2013: Participare cu colecția personală, ” Exodus”, în cadrul Festivalului Internațional de Modă Feeric Fashion Days, Sibiu.
2013: Participare cu colecția personală, ” Exodus Reinvented” în cadrul Festivalului Interbelic, ediția întâi, Cluj.

CE INSEAMNA SIBIUL PENTRU SUFLETUL UNUI ARTIST?:
Sibiul are calitățile unui oraș care invită spre reflecție; e un loc de inspirație creatoare prin dimensiunile sale ”interioare”, traduse prin frumusețea arhitecturii orașului istoric, a ”păienjenișului” de străzi înguste, a sunetelor, culorilor si a liniștii lui, totodată.

UN GAND RAZLET (catre cititori):
Să facem din locul pe care îl locuim, o bucurie și o împlinire de fiecare zi. Locul locuit e de iubit!