Riff

ANUL DEBUTULUI
1970

CONCERT DE DEBUT SI CEA MAI CUNOSCUTA PIESA
Primul concert în noiembrie 1970 la Liceul nr. 3 Sibiu, în sala de muzică. Piesa cea mai cunoscută – Îm loc de bun rămas

PREZENTARE
Grupul a fost înfiinţat în 1970 la Sibiu de FLORIN GRIGORAŞ şi în primii ani de activitate a purtat numele SONIC. Sub acest nume au fost efectuate primele înregistrări radio şi primele apariţii la TVR în cadrul emisiunilor CLUB T. Componenţa iniţială: Florin Grigoraş – ghitară bas, voce, Gabriel Tudor – ghitară, Radu Voicu – baterie şi Ninei Popşa – solist vocal. Din anul 1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală, RIFF şi începe o perioadă de lungi şi intense turnee în ţară, ajungându-se astăzi la peste 3 500 de concerte.
În toţi aceşti ani formaţia a participat la numeroase festivaluri şi gale, obţinând multe premii sau susţinând recitaluri: Gala Pop, Rock & Folk – Craiova, Constelaţii Rock – Rm. Vâlcea, Trofeul TOP ’86 – Bucuresti, Festivalul Rock – Buzău, Galele de Rock de la Costineşti, Rock ’92 Bucureşti, S.O.S. Castelul Hunedoara, Rock um Knuedler Luxemburg, Sommerfest Nurnberg şi multe altele.
De asemenea, în anii ’80, formaţia a efectuat numeroase înregistrări audio în Studiourile Centrale de Radio Bucuresti, piese apreciate de public: Ochii tăi, Când sunt cu tine, Ploaia, Aurora, Cercul vieţii, Generaţia nouă, Povestea lor, În loc de bun rămas s. a .
1989 a fost anul apariţiei discului vinil Electrecord RIFF – PRIMII PAŞI.

Au urmat apoi casetele audio intitulate :
RIFF – 1990 – editată de Electrecord
JOC PERFID – 1992
DOI STRĂINI – 1994
ACUL DE SIGURANŢĂ – 1997
1998 RIFF
şi pe suport C.D.:
RIFF 2001
SĂ NU-MI FURI VISUL – 2003
PANTOFII LUSTRUIŢI 1 – 2007
AMBUSCADA – 2008

Grupul RIFF rămâne consecvent silului hard-rock, cu nuanţe de blues şi de asemenea rămâne un “grup de concert”. Plăcerea de a cânta pe scenă este aceiaşi, formaţia participă anual la numeroase festivaluri şi concerte organizate în ţară. Melodiile şi textele scrise de Florin Grigoraş reflectă maturitatea artistică şi profesionalismul unui grup ce a depăşit curentele modelor trecătoare şi se bucură de succes la publicul din mai multe categorii de vârstă.

Componenţa :
FLORIN GRIGORAŞ - chitară bas, voce
FLORIN DEMEA - chitară solo
MIHAELA GRIGORAŞ - keyboards, voce
LAUR FĂGĂDAR - tobe
Adrian Corlaciu - vocal

CONCERTE REPREZENTATIVE
Toronto 2006, Dallas 2007, Elvetia 2008 – 2013, cu Gh. Zamfir la Geneva in 2010, “Selectiuni din muzica sferelor” 2011 si “Povestea Naiului” 2013 la Sibiu

CE INSEAMNA SIBIUL PENTRU SUFLETUL UNUI ARTIST?
Pentru RIFF Sibiul înseamnă ACASĂ.

UN GAND RAZLET
Nu vrem să vină iarna …

www.riff-grup.ro