Radu Nechifor

ANUL DEBUTULUI
1996

CONCERT DE DEBUT SI CEA MAI CUNOSCUTA PIESA
concert….e o chestiune de intelegere a termenilor aici. Prima aparitie in public a fost prin ’98, dar primul concert in care am cantat ca “personaj principal” in cele aprox 2 ore, a fost in 2005 in Muzeul Satului

PREZENTARE
Radu Nechifor este naist, profesor si constructor de naiuri. A inceput studiul muzicii la varsta de 12 ani in cadrul Liceului de Arta din Sibiu. In 2003 intra primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti.

A castigat numeroase premii la concursuri de specialitate, intre care marele premiu la concursul national “Strugurele de Aur” de la Alba-Iulia sau marele premiu la concursul de nai “Creation pour la Paix” desfasurat la Ateneul Roman din Bucuresti.

Intre 2001 si prezent a concertat in multe tari ale lumii, printre care : SUA (Dallas), Canada (Winsor, London, Toronto, Montreal), Elvetia (Zurich, Berna, Basel, Olten, Luzern, Chur, St Gallen), Franta, Italia, Germania, Cehia, Grecia s.a.

CONCERTE REPREZENTATIVE
Toronto 2006, Dallas 2007, Elvetia 2008 – 2013, cu Gh. Zamfir la Geneva in 2010, “Selectiuni din muzica sferelor” 2011 si “Povestea Naiului” 2013 la Sibiu

CE INSEAMNA SIBIUL PENTRU SUFLETUL UNUI ARTIST?
Un oras de poveste, in care viata poate fi asa cum ti-o doresti

UN GAND RAZLET
Cu cat stii mai multe cu atat mai mult realizezi ca nu stii nimic