Electric band

Infiintata in 2005 la Sibiu sub titulatura de Imperium Band (clubul Imperium din Sibiu fiind locul unde cei cinci muzicieni din componenta bandului si-au capatat maturitatea artistica, performand alaturi de mari nume ale scenei romanesti si internationale : Aura Urziceanu, Monica Anghel, Vasile Snaco, Nicolas Simion, Harry Tavitian, Ovidiu Lipan Tandarica, Alexandru Andries, George Baicea, Patt Kally, Damian Draghici si multi altii ), formatia a sustinut, in cei opt ani de activitate, peste 800 de concerte de club si open air.

In august 2006 participa la “ Festivalul European de Arta Bacilly 2006” in Franta, alaturi de peste 100 de artisti din toata Europa.

Tot in 2006 impreuna cu irlandezul Bob Bales ( compozitorul muzicii pentru spectacolul “ The Magic of the Dance”) band-ul inregistreaza primul CD intitulat “My Last Emotion” –disc ce contine 9 piese de irish jazz fusion.

In mai 2007 sunt invitati sa deschida cea de-a 37-a editie a Sibiu Jazz Festival cantand in aceeasi seara cu Marius Pop si Didier Lockwood.

In iunie 2007 la Targoviste canta in cadrul Festivalului Artelor Spectacolului BABEL F.A.S.T. 2007.

In octombrie 2007 alaturi de Doru Apreotesei (clape) si Mihai Farcas (percutie), cei doi facand parte din celebra trupa de jazz-rock a anilor ’80 “Post Scriptum”, sustin un recital
la “Transilvania Jazz Festival 2007” la Cluj-Napoca.

Din 2007 si pana in prezent interpreteaza live muzica din mega-spectacolul de teatru “ FAUST” in regia lui Silviu Purcarete, muzica Vasile Sirli, spectacol cu care participa la festivaluri si evenimente internationale de referinta, cum sunt: Festivalul International de Teatru Sibiu, Festivalul Goethe de la Frankfurt (Germania) – 2008, prestigiosul Festival International de Teatru de la Edinburgh (Scotia) – 2009, festivalul de la Bruxelles (Belgia) – 2011, programul Capitala Culturala Europeana Maribor (Slovenia) – 2012.

Din 2010 isi schimba numele in ELECTRIC BAND abordand un repertoriu variat de coveruri din anii 70’ 80’ 90’ 2000’, interpretate in maniera proprie .

Trupa sustine numeroase spectacole in cluburi, open air si la evenimente private/party-uri in diverse orase din Romania: Sibiu, Rm. Valcea, Bucuresti, Alba Iulia, Fagaras, Deva, Sinaia, Ploiesti, Targoviste, Medias, Ocna Sibiului.

Adepti ai reprezentatiilor live 100%, face-to-face cu publicul de gen si mai putin al aparitiilor prelucrate si regizate din mass media, cei 5 electrici sustin saptamanal spectacole in clubul Music Pub, situat in inima Sibiului, in Piata Mica.

Componenta:

LUCIAN FABRO — tobe, percutie
CALIN FILIP — bass, backing vocal
CIPRIAN OANCEA — clape
DORIN PITARIU — chitara solo
COSMIN CRUTIU — voce, chitara acustica

Formatii / colaborari anterioare:

LUCIAN FABRO – Riff, Statuar, Sonic Hermannstadt, Silex
CALIN FILIP – Traffic Blues Band
CIPRIAN OANCEA – Riff, Sonic Hermannstadt, Retro, Silex
DORIN PITARIU – Traffic Blues Band
COSMIN CRUTIU – Riff, Sixtynine, Evergreed